Com fer vaga?

El dimecres 7 de febrer hi ha convocada VAGA PARCIAL A TOTA CATALUNYA! Solidaritat de classe i internacionalista davant la massacre de l’Estat d’Israel cap al poble palestí. Estimem Palestina, defensem la vida, aturem el món!

  • CGT Catalunya i Intersindical han convocat aturades el 7 de febrer per les últimes 2 hores de jornada. Per tant, per exemple, si surts a les 15h del curro tindràs dret a vaga de 13h a 15h.
  • La IAC convoca aturada el 7 de febrer de 12h a 14h.
  • La classe treballadora de Catalunya podrà fer vaga de 12h a 14h i, a més, les últimes hores de la teva jornada (durant les 24 hores del dia 7)
  • Si et sumes a la vaga tens dret a NO avisar a l’empresa. Si l’empresa vulnera aquest dret intenta registrar-ho d’alguna forma (està vulnerant un dret fonamental). Sí, les vagues afecten a les persones i serveis amb les que treballem i és important que això succeeixi sense organització prèvia per part de l’empresa.
  • NO et poden substituir en el teu lloc de treball. Si ho fan, intenta registrar-ho d’alguna forma (s’està vulnerant un dret fonamental).
  • Serveis mínims. Les persones que treballin en serveis essencials per a la comunitat al seu servei o empresa es posaran uns serveis mínims. Habitualment l’empresa diu quines persones treballaran. Tot i així entre treballadores podríem organitzar qui cobrirà el 7F. OJO! Les empreses intenten exigir més serveis mínims dels obligatoris. Dies abans del 7F es publicaran els serveis mínims d’aquesta jornada.
  • Dret a fer piquets informatius. Per tal que la vaga es socialitzi existeix el dret a fer piquets informatius així que organitzem-nos a cada barri i a cada centre de treball per informar a tothom d’aquestes aturades!
  • Si no t’havies assabentat que hi havia vaga i assisteixes a la feina i vols sumar-te a l’aturada tens dret a marxar/parar de produir en qualsevol moment (tot i en un principi haver anat al curro).
  • Des de CGT Catalunya es disposarà d’un equip jurídic per fer assessorament durant el dia de la jornada. Per qualsevol incidència o dubte contacteu a @AccioSocialCGTCat o al telèfon 634692297

*Drets laborals per a les persones treballadores amb contracte laboral. L’explotació, el treball no remunerat i la Llei d’Estrangeria vulnera directament el dret a fer vaga laboral, especialment per a les persones migrades, i les dones en el sector de les cures.